1 8 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
mainleft
mainright

Stridsbergets Kennel

Stridsbergets Kennel är för tillfället vilande.

janeJag heter Jané och är född 1959. Min första hund köpte jag 1976. Det var en Berner Sennen hane (Grindels Oliver) från Grindels Kennel i Glanshammar. Detta blev början på en livslång kärlek till Berner Sennen hundar. Jag har tydligen haft tur med mina hundar för att dom har blivit väldigt gamla. OLLE som vi kallade honom blev tio år. Han fick en elak artad tumör på höger sida av bröstkorgen som inte gick att operera. Han fick somna in 1986.

Jag hade funderat några år på att skaffa en Leonberger. Jag läste på om rasen och köpte en hane från Örebro, Bonzo. Han gick bra på utställningar. När han var 19 månader slog det slint i huvudet på honom och han blev argsint och högg folk. Eftersom vi skulle hämta våran dotter från Indien vågade vi inte ha kvar Bonzo. Han fick somna in…

Då jag inte kunde vara utan Berner hade jag köpt en ny valp från STENHÖJDENS i Piteå. Hans namn var Stenhöjdens Isack och han blev tretton år gammal. Han fick ont i sina höfter och orkade inte vara med längre. Han fick somna in september 1999.

I och med att Isack började bli gammal hade jag redan köpt en ny valp, denna gång en tik, Ariba. Hon var inte från någon kennel utan från en familj som ville prova på att ha en valpkull. Ariba blev ”bara” sex år. Hon fick njur- och leversvikt under sommaren 2005. Enligt veterinären berodde detta troligen på en tumör.
Efter detta hade jag bestämt mig för att köpa en valp från Berntiers Kennel.

Jag hade även gått och funderat på att köpa en Bichon Havanais. Jag var lite osäker för pälsens skull. Nu hade jag varit i tre månader utan hund och det fattades en hund i huset. Jag köpte en Havanais valp från KR`KARREI i Örsundsbro. Det blev en lång väntan på den lilla valpen men hon kom till oss den tredje Mars 2007.
Det fattades fortfarande något i huset!? Jo, en Berner att kliva över!!! Det blev en tik från Berntiers i Skärplinge. Berntiers Inside News.

Mars 2008 frågar KR`KARREI om jag ville ha en hane på foder. Nu bor även GARDEN ANGEL MANOLITO här hos oss.

Jag har fått Kennelnamn godkänt under 2008 och jag tänker mig att bedriva hundavel i mindre skala.